" Nu poti vedea bine decat cu inima. Esentialul este invizibil pentru ochi" (Antoine de Saint-Exupery)

luni, 12 aprilie 2010

Probleme cu vederea? :)

15416-20DGSuntem ca niste oameni care au probleme cu vederea sau mai bine zis cu ochelarii lor. Felul in care vedem lucrurile este alterat. E ca si cum purtam niste ochelari care s-au murdarit asa de tare in timp, incat nu mai vedem nimic clar si nici nu ne dam seama ca de fapt ochelarii sunt cei murdari, nu neaparat lumea pe care o vedem.

Se spune ca oamenii care folosesc des expresia “Nu-mi place ceea ce vad” au probleme cu vederea si nu intamplator. Alti oameni, printre care ma numar si eu, folosind foarte des expresia “Imi bat capul cu tot felul” au deseori dureri de cap:). Poate ca ar trebui sa fim mai atenti cu noi insine…De ce nu ne place ceea ce vedem in exterior? Oare nu cumva acel ceva exista si in interiorul nostru? Cat de sigur esti ca ceea ce vezi e real?

Am uitat ca in spatele norilor intotdeauna e Soarele care straluceste. Tot ce avem de facut e sa ne curatam ochelarii…e chiar asa de greu? Un cal nu-si poate lua jos singur obloanele care I se ataseaza ochilor, dar omul are aceasta libertate. Si daca are aceasta libertate de ce n-o face?

Exemplul de mai jos arata ca I love you e inlocuit in film de I see you…De ce oare? :)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu